Netcad World

Netcad Hub'la Kapılarımızı Start-Up'lara Açıyoruz

Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen GIS yazılım şirketi Netcad start up’lar için Netcad Hub programını oluşturdu. Programa başvuran ve ön değerlendirmeden geçen start up’lara öncelikle yazılım altyapılarını açıp, fikirlerini ürünleştirmeleri için destek sağlayacaklarını belirten Netcad Çözüm Ortakları İş Geliştirme Müdürü H. Banu İlter, “Netcad Hub açık bir ekosistem. Start up’lar müşteri ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştirebilir ve Netcad kalite kontrolünden geçtikten sonra Netcad Hub ürün gamına dahil edebilirler” diyor ve son dönemde yaşadıkları değişimi, Netcad Hub’ı ve öne çıkan projelerini şöyle anlatıyor:

“ÇEVİKLİK SAĞLIYOR”

Netcad 31 yıl önce çıktığı yolculuğa, ülkemizdeki dijital dönüşümün öncüsü ve Türkiye’nin sektöründe en yaygın kullanıma sahip şirketi olarak devam ediyor. Tıpkı Netcad’de olduğu gibi start up’ları da yola çıktığı ilk günden bugüne taşıyan en önemli özellikleri; enerji dolu yapıları. Bu enerji, start up’larda gerek kendilerine gerek birlikte çalıştıkları yol arkadaşlarına hem yenilik hem çeviklik sağlıyor. Bu enerjiyi uzun soluklu koruyabilen start up’lar ciddi ekonomik değerler yaratıyor. Ancak hayatta kalma baskısı, pazarın bu enerjiyi doğru zamanda alamaması gibi pek çok nedenle start up’lar fikirleri ve enerjileriyle birlikte sonu bilinmez bir boşluğa sürüklenebiliyor. Netcad olarak biz bu enerjiyle var olduk ve bu enerjiye sahip olan start up’lara da var olmaları için destek vermeyi kendimize görev edindik.  

YÜZDE 85 PAZAR PAYI

Netcad mekana dokunan çözümleri ile 31 yılını yüzde 85 pazar payıyla taçlandıran bir şirket. Hizmet verdiğimiz pazarda “Netcad bunu düşünmüştür”, “Yaparsa Netcad yapar!” dedirtmeyi başararak bugünlere geldik. Pazarımızdan aldığımız güçle start up’lara destek verecek ve enerjimizi artıracak Netcad Hub programını oluşturduk. Netcad Hub kapsamında ekosistemimize dahil olacak start up’larla birlikte, ekonomik değeri beraber yaratmak için özel paketlerimiz var. Netcad Hub’ı uzun zamandır hayata geçirmek istiyorduk. 2019 ve 2020 yılları bizler için değişimin ve değişimin getirdiği açılımların yılları oldu. Netcad Hub da bu dönemde hayat buldu. Netcad Hub ile kapılarımızı start up’lara açıyoruz, ailemize dahil ediyoruz. Programa başvuran ve ön değerlendirmeden geçen start up’lara öncelikle yazılım altyapımızı açıp, fikirlerini ürünleştirmeleri için destek sağlıyoruz.

AÇIK EKOSİSTEM

Netcad Hub açık bir ekosistem. Start up’lar müşteri ihtiyaçlarına yönelik çözüm geliştirebilir ve Netcad kalite kontrolünden geçtikten sonra Netcad Hub ürün gamına dahil edebilirler. Hayatımızın her alanında mekana dayalı çözümleri görüyoruz ve görmeye devam edeceğiz. Bu alanda büyük farklılıklar gösteren kullanıcı gereksinimleri ortaya çıkıyor. Netcad Hub çözümleri de bu gereksinimleri karşılayan birçok seçenek sunmayı hedefliyor. Netcad Hub çözümlerini anlatırken Netcad ürün ailemizin yapı taşlarından biri olan ve program dahilindeki şirketlerimizin kullandığı geliştirme platformumuz Netigma’dan bahsetmeden geçmek olmaz.


ÖLÇEKLENEBİLİR YAPI

Netigma web tabanlı bir uygulama geliştirme platformu olarak gerek yazılım uzmanlarına gerek son kullanıcılara geliştirme imkanı sunuyor. Örneğin kullanıcılar veri giriş ara yüzleri tasarlayabilir, raporlar hazırlayabilir, yönetici konsollarını sürükle bırak ile çok hızlı ve kolay oluşturulabilirler. Netigma bilgilendirme servislerinden zamanlanmış görevlere, iş akış süreçlerinin yönetiminde, harita tabanlı sorgulamalara kadar pek çok özelliğe sahip. Netigma geliştiricilere geleneksel yöntemlere göre yüzde 70 az kodlama ve en az 4 kat hızlı geliştirme imkanı sunuyor. Güvenilirliğini Comman Criteria Sertifikası ile belgeleyen platform, ölçeklenebilir yapısı, farklı platformlarda çalışma imkanı, coğrafi veri entegrasyonu gibi temel pek çok özelliğiyle uygulama geliştirme platformları arasında önemli fark yaratıyor.

NETİGMA İLE GERÇEKLEŞEN PROJELER

NETCAD olarak yıllardır web tabanlı çözümlerimizi Netigma üzerinde geliştiriyoruz. Örneğin, ulusal eylem planında en önemli projeden biri olarak kabul edilen Tescilli Kültür Varlıkları Taşınmaz Ulusal Envanter Sistemi Projemiz, yerel yönetimlerimizin vatandaşımıza kaliteli hizmeti en etkin şekilde ulaştırmasını sağlayan kent otomasyon sistemlerimiz, ülkemizde önemli ekonomik değere sahip mera alanlarımızın merkezi olarak yönetilmesini mümkün kılan MERBİS projemiz ve bunlar gibi daha pek çok çözümümüzü Netigma ile hayata geçirdik. Netigma, sadece Netcad ve Netcad Hub tarafından değil, aynı zamanda kamu kurumları ve yerel yönetimler tarafından da uygulama geliştirme platformu olarak kullanılıyor.